Carmelo Anthony New Yorkba szerződött

2011.02.22. 09:09

Az NBA téli kereskedési szakaszának egyik leghosszabb ügye végére került pont. Carmelo Anthony, a Denver Nuggets legjobb kosarasa a New York Knicksbe szerződött, pedig a klubnak jobban tetszett a New Jersey ajánlata.

A Denver végül hozzájárult Anthony óhajához és elfogadta a New York ajánlatát, ami arról szól, hogy a kiscsatár mellett Chauncey Billups, Shelden Williams, Anthony Carter és Renaldo Balkman költözik New Yorkba, Wilson Chandler, Raymond Felton, Danilo Gallinari, Tyimofej Mozgov és a 2014-es, elsőkörös draft lett a Denveré. A Nuggets Feltont és Mozgovot azonnal továbbadta New Jerseynek.

Carmelo Anthony brooklyni születésű, így nem véletlen miért is vágyott annyira vissza New Yorkba. A 2003-ban a draft első kör harmadik helyén választotta a Denver, 4-szeres All Star-válogatott, 2005-ban újonc MVP lett. Az amerikai válogatottban a 2008-as olimpián aranyérmet, 2006-os vb-n és a 2004-es olimpián bronzérmet nyert. Karrierje 564 eddigi NBA-alapszakasz meccsén 24,8-es pontátlagot produkált, szerdán a Milwaukee ellen be is mutatkozhat új csapatában.