Ivó, Milán
EUR 384,34 Ft
USD 363,60 Ft
5 °C
26 °C

Négy meccsel készül a női kosárválogatott

2011.05.04. 16:16

Négy mérkőzéssel hangol a június elején rendezendő Európa-bajnoki pótselejtezőre a női kosárlabda-válogatott, amely Sopronban kezdte meg az egy hónapos felkészülést. Székely Norbert szövetségi kapitány - aki nemrég bajnoki címre vezette az MKB-Euroleasing Sopront - együttese május 22-ig a Sopronban gyakorol, közben 12-én és 13-án a kontinenstornának otthont adó Lengyelországban vív edzőmérkőzést. A keret május 23-án költözik át Pasarétre, ahol 27-én és 28-án Szlovákiát fogadja, majd ismét visszaköltözik Sopronba.

A válogatottól - melynek kapitánya a pécsi Fegyverneky Zsófia - jogosultan távol van Raksányi Krisztina és Vida Anna, előbbi érettségi kötelezettségei, utóbbi betegség miatt hiányzik egyelőre. Szlimák Hajnalka és Nagy-Bujdosó Nóra egyéb elfoglaltságokra hivatkozva nem érkezett meg az edzőtáborba.

A nemzeti csapat június 3. és 7. között Sopronban csap össze Hollandiával, Finnországgal, Ukrajnával és Bulgáriával, a csoport győztese a másik pótselejtezős ötös legjobbjával meccsel az egyetlen még kiadó Eb-helyért. A június 18-tól július 3-ig tartó Európa-bajnokságot Bydgoszcz-ban, Katowicében és Lódzban rendezik.

A válogatott kerete és a program

Fegyverneky Zsófia (kapitány, Pécs 2010), Honti Kata (MKB-Euroleasing Sopron), Vajda Anna (Praha), Krivacsevics Tijána (MKB-Euroleasing Sopron), Fűrész Diána (MKB-Euroleasing Sopron), Varga Zsófia (MKB-Euroleasing Sopron), Horti Dóra (MKB-Euroleasing Sopron), Horváth Zsófia (Seat Lami-Véd Győr), Szécsi Orsolya (Duquesne University), Rasheed Rita (Mediteam Szeged), Laklóth Anna (Mediteam Szeged), Simon Zsófia (Seat Lami-Véd Győr), Czank Tímea (MKB-Euroleasing Sopron), Raksányi Krisztina (Pécs 2010), Vida Anna (Seat Lami-Véd Győr)

Az Európa-bajnoki pótselejtező programja Sopronban:

június 3., péntek

MAGYARORSZÁG-Hollandia 18 ó

Bulgária-Finnország 20:15

június 4. szombat

MAGYARORSZÁG-Finnország 18 ó

Ukrajna-Bulgária 20:15

június 5. vasárnap

MAGYARORSZÁG-Ukrajna 18 ó

Hollandia-Finnország 20:15

június 6. hétfő

pihenőnap

június 7. kedd

MAGYARORSZÁG-Bulgária 18 ó

Ukrajna-Hollandia 20:15

június 8. szerda

Finnország-Ukrajna 18 ó

Hollandia-Bulgária 20:15

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás