Horrorsérülés után egy kézzel zsákolt

2011.05.09. 14:17

Brutális sérülés után tért vissza a pályára Rajon Rondo, a Boston irányítója. Az NBA rájátszásában a Miami Heat-Boston Celtics párharc harmadik mérkőzését rendezték szombaton. A harmadik negyed elején az egyik Miami-akciónál Rondo a támadóval együtt a parkettre esett. Nem tudta jól megfogni a zuhanást, bal könyöke természetellenesen kicsavarodott.

Levitték a pályáról, az öltözőben a csapatorvos visszaugrasztotta a kificamodott könyökét, befáslizott karral tért vissza a negyed végén a kispadra. A negyedik negyedben játékra jelentkezett. A záró játékrészben szinte csak egy kézzel játszott, így dobott ziccert és zsákolt is, de ösztönös mozdulattal a fájó bal kezével is lopott labdát. Egy kézzel négy pontot, egy asszisztot, egy lepattanót és egy labdaszerzést ért el.

A Boston 97-81-re nyert. Rondo visszatérése csapattársait is inspirálta, Kevin Garnett mondta róla: "Megmutatta nekünk, mekkora szíve van, és hogy milyen kemény".

A Boston győzelmével csak szépített, a Miami 2-1-re vezet a Keleti-konferencia elődöntőjében. A negyedik mérkőzést hétfőn játsszák.