Győzelemmel kezdte a Chicago a főcsoportdöntőt

2011.05.16. 09:03

Az Oklahoma City Thunder az utolsó, hetedik mérkőzésen legyőzte a vendég Memphis Grizzliest, ezzel bejutott a nyugati döntőbe, míg a keleti finálé nyitányán az alapszakaszgyőztes Chicago Bulls simán verte hazai pályán a Miami Heatet az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában.

A harmadik negyedben egy 10-0-ás rohamot bemutató chicagóiak sikeréből az idény legjobbjává választott Derrick Rose 28 ponttal vette ki a részét, Luol Deng 21 pontig jutott, emellett szigorú védekezéssel 15 ponton tartotta a floridaiak ászát, LeBron Jamest. A Heat legjobbja a 30 pontos Chris Bosh lett, Dwyane Wade 18 pontot szerzett.

Az Oklahoma City főként a világbajnok Kevin Durantnek köszönheti a továbbjutást, az utóbbi két alapszakasz legponterősebb kosarasa ezúttal 39 pontot szórt. Russell Westbrook első rájátszásbeli tripla-duplájával 14 pontot, 14 gólpasszt és 10 lepattanót tett hozzá. A Thunder keddtől a Dallas Mavericksszel csatázik a nyugati döntőben, a két gárda alig 300 km-re található egymástól.

Eredmények:

Nyugat, főcsoport-elődöntő, 7. mérkőzés: Oklahoma City Thunder-Memphis Grizzlies 105-90. Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-3 az Oklahoma javára.

Kelet, főcsoportdöntő, 1. mérkőzés: Chicago Bulls-Miami Heat 103-82. Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1-0.