Botond, Mózes
EUR 390,11 Ft
USD 374,32 Ft
12 °C
29 °C

Egy év kell a pécsi kosárlabda rendbe tételéhez

2011.06.07. 14:18

Iványi Dalma csapatkapitány szerint nagyjából egy év kell a nehéz anyagi helyzetbe került Pécs 2010 női kosárlabdaklub rendbe tételéhez.

A világklasszis irányító keddi sajtótájékoztatóján közölte, hogy folyamatban van többségi tulajdonossá válása a Sport Marketing Management 2007 Kft-ben, amely az együttest működtető kft-ben 50 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik.

„Már megvan a jelölt a Pécsi Női Kosárlabda Kft. ügyvezetői posztjára, és felvettük a kapcsolatot a játékosügynökökkel a kifizetések miatt, amelyeket határidőre teljesíteni fogunk - jelentette be a több mint százszoros válogatott kosaras. - A játékosok, alkalmazottak és beszállítók felé a fennálló lejárt, illetve le nem járt kötelezettség mintegy 160 millió forint, ezen felül a PNK Kft-t 29 milliós jelzáloghitel kötelezettsége is terheli.”

Iványi Dalma hozzátette: bízik benne, hogy a következő idényben is a csapatot erősíti majd az amerikai Kelsey Griffin és Alexandria Quigley, utóbbinak egyébként elkezdődött a honosítása.

A pécsieknek szerdáig kell bemutatniuk a nemzetközi szerepléshez a banki garanciákat a magyar szövetségnél (MKOSZ), de a klub a határidő kitolását szeretné elérni. Ezzel kapcsolatban Sterbenz Tamás, az MKOSZ főtitkára arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az MKOSZ-nek a héten le kell adnia a szükséges papírokat az európai szövetségnél.

Múlt héten a pécsi városvezetés elfogadta Iványi Dalma felajánlását, így mégis kész együttműködni a női kosárlabdaklub résztulajdonosával. A játékos felvetette, hogy többségi tulajdonosa lesz az SMM Kft-nek.

Korábban Páva Zsolt polgármester kijelentette, hogy a 49,24 százalékban tulajdonos önkormányzat semmilyen formában nem kíván együtt dolgozni az SMM Kft-vel, és az a célja, hogy új csapatot építsen fel teljesen új alapokon, új koncepcióval és új személyekkel.

"Mindössze három feltételt kértem Iványi Dalmától, amelyekkel ő maga is egyetértett - írta akkor nyílt levelében Páva Zsolt. - Az új tulajdonosi struktúrával rendelkező Pécsi Női Kosárlabda Kft-nek teljesen új ügyvezetéssel kell működnie. A közpénzek útját és felhasználásának módját a lehető legszigorúbban ellenőrizni fogjuk. Mindezek mellett pedig alapos gazdasági átvilágítást is kezdeményezünk."

Az együttest működtető PNK Kft-nek több mint tíz éve Rózsa Gábor az ügyvezetője.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!15%
4290 Ft
3647 Ft
15%
5980 Ft
5083 Ft
  • Vennék
  • Hírek