Lesz magyar kosaras a spanyol Király Kupában

2012.01.23. 16:51

Lóránt Péter csapata, a Lagun Aro bejutott a kosárlabda spanyol Király Kupába, míg az ACB Liga másik magyarja, Hanga Ádám épphogy lecsúszott a Manresával a részvételről. A 18 csapatos bajnokság félidejében a tabella első nyolc együttese csatázhat a Király Kupáért, és a Lagun Aro nyolcadikként verekedte be magát az elitmezőnybe, a Manresa viszont rosszabb gólkülönbséggel lemaradt a nyolcas tornáról.

„Még csak tízéves a klubom, és sosem szerepelt a kupában, úgyhogy óriási az öröm - nyilatkozta az MTI-nek hétfőn a Lóránt Péter. Jómagam felépültem a lábfejemben keletkezett fáradásos törésből, november 20. óta nem játszottam, de remekül sikerült a rehabilitáció. Az erőnléti edzőnknek köszönhetően fizikálisan életem legjobb formájában vagyok, holnapután részt veszek az edzésen, és vasárnap már valószínűleg pályára is lépek. Sajnálom, hogy Ádáméknak nem sikerült, most mellénk szegődött a szerencse, ezt is megbeszéltük egymással telefonon, merthogy persze jóban vagyunk.”

Ami a napokban kinevezett új szövetségi kapitányt, Rátgéber Lászlót illeti, Lóránt megjegyezte: „Ha hívnak, természetesen megyek a válogatottba, a kapitánnyal együtt mi is meg akarjuk mutatni, hogy jó csapatot alkotunk, és ki akarunk jutni a 2013-as Eb-re.”

A nemzeti együttes másik oszlopos tagja, Hanga Ádám sajnálkozva vette tudomásul, hogy a Manresa gyengébb gólkülönbsége miatt lemaradt a Király Kupáról:

„Már a forduló előtt tudtuk, hogy számunkra csupán matematikai esély maradt a részvételhez. A fiúkkal úgy voltunk, hogy rajtunk ne múljon, bár az euroligás Malaga volt az ellenfél. Jól kijött a lépés, 86-68 lett a vége, nagy győzelmet arattunk. Jó barátom, Lóránt Peti csapata nagy hajrában odaért a nyolcadik helyre, fantasztikus játékosok alkotják a keretüket. Februárban találkozom vele Barcelonában, hiszen itt lesz a nyolcas döntő.”

Lóránték a negyeddöntőben a bajnokság negyedik helyén álló Caja Laborallal találkoznak.