Megsérült a Clippers kosarasa

2012.02.08. 10:01



Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Clippers ebben a szezonban már nem számíthat világbajnok irányítójára, Chauncey Billupsra, aki sérülése miatt a londoni olimpiáról is lemarad.
A 35 éves kosaras hétfőn az Orlando Magic elleni találkozó negyedik negyedében egy hirtelen irányváltásnál lépett rosszul, s mint később kiderült, Achilles-ín-szakadást szenvedett.
Az ötszörös All Star-válogatott Billupsot decemberben, a szezonrajtot megelőzően nem sokkal szerezte meg a Clippers. A veterán játékos nagyszerű formában volt a rövidített idény kezdete óta, meccsenként 15 pontot szerzett és 4 gólpasszt adott átlagban.
Billups a sérülés miatt nem lehet ott majd a londoni olimpián sem, pedig Mike Krzyzewski amerikai szövetségi kapitány őt is jelölte 20 fős bő keretébe. A Detroittal 2004-ben bajnok s a döntő legértékesebb játékosának megválasztott sztár így vélhetően ötkarikás szereplés nélkül zárja majd karrierjét, mivel a 2008-as játékokon családi okok miatt nem játszott.