Farkas Sándor a pécsi női kosarasok vezetőedzője

2012.08.16. 13:11

Farkas Sándor irányítja vezetőedzőként szeptember 1-től a PINKK-Pécsi 424 együttesét a női kosárlabda-bajnokság élvonalában. A klub csütörtöki tájékoztatása szerint az 55 éves trénerrel együtt érkezik az FTC-től Ruják Nóra és Kovács Krisztina is. A Török Szilvia, Laczi Edit, Sarok Nikolett, Pénzes Kinga, Ruják Nóra, Lengyel Dalma, Kovács Krisztina, Iványi Dalma összetételű csapathoz várhatóan csatlakozik még két külföldi játékos.

Farkas Sándor az egyetlen tréner, aki férfi és női csapattal is bajnoki címet szerzett Magyarországon. A tapasztalt szakember hatszor nyert bajnokságot edzőként, ebből kétszer a Zalaegerszeggel, háromszor az Albacomppal és egyszer a Sopronnal, többször volt az év edzője is.

A klub hazai mérkőzéseiről egyelőre annyit tudni, hogy azoknak helyszíne leghamarabb a jövő héten válik véglegessé. A PINKK-Pécsi 424 egy hónappal ezelőtt levélben kereste meg a PSN Zrt.-t a Lauber Dezső Sportcsarnok bérlésével kapcsolatban, de válasz még nem érkezett.
A 2001 óta a női Euroligában két bronzéremmel büszkélkedő pécsi kosárlabdaéletet két csapat - a PINKK-Pécsi 424 és a PEAC - képviseli a magyar élvonalbeli bajnokság következő idényében.