Somogyi Gergely az NBA kapujában

2012.09.06. 10:25

Egyéves, nem garantált szerződést kötött a magyar Somogyi Gergellyel az NBA egyik sztárcsapata, a Los Angeles Lakers. A 222 centis center ott lesz a klub októberben kezdődő edzőtáborában, ahol nagy lehetősége nyílik arra, hogy beverekedje magát a végleges keretbe az alapszakasz kezdetéig.

A Lakers 13+1 garantált játékossal rendelkezik, a kezdo5.hu szerint Somogyi várhatóan 3-6 másik kosarassal küzdhet meg azért, hogy végleges szerződést kapjon, a helyzete tehát egyáltalán nem könnyű. A magyar center magassága egyébként a Lakersben is kiemelkedő, utána következik a keretben a 216 centis spanyol világbajnok Pau Gasol.

A 21 éves Somogyi a kaliforniai UC Santa Barbarában játszott az egyetemi bajnokságban, a draftra is nevezett, ott azonban nem vitték el. A Lakers a júliusi nyári ligában hívta meg, ahol 1,2-es pontot és 1,6-os lepattanót szerzett átlagosan, 7,2 perces átlagos játékidővel. A csapat tagjaként az összefoglalókba is bekerült jó blokkjaival.

Tavaly decemberben az ESPN amerikai sportcsatorna válogatásába kerültek be a Somogyi Gregként emlegetett magyar játékos zsákolásai. Magasságát már a 2009/10-es szezonban is kamatoztatta a palánk alatt az alábbi összeállítás szerint.

A Santa Barbara Gauchos játékosaként négy év alatt 3,5-ös pont, 2,9-es lepattanó, 1,5 blokk volt az átlaga 12,2 perces játékidő mellett.

A Kobe Bryantet foglalkoztató Los Angeles Lakers a nyáron komoly igazolásokba kezdett, Dwight Howardot és Steve Nash-t is megszerezték.