Vendel
11 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Megállt a szíve a 22 éves paksi kosarasnak

2012.10.11. 09:23

Életének 22. évében elhunyt Morgen Ferdinánd, az élvonalbeli Atomerőmű SE kosárlabdázója.

Plézer Gábor, a paksi klub technikai vezetője csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a két hete főartéria-elégtelenség miatt szívműtéten átesett center szerda este lett rosszul.

„Múlt csütörtökön került be ismét a szívkórházba, aztán az este összeesett, megállt a szíve, és már nem tudták újraéleszteni" - mondta Plézer Gábor.

Morgen Ferdinánd a nyáron meghívót kapott Rátgéber László szövetségi kapitánytól az akkor Európa-bajnoki selejtezőkre készülő válogatottba, ám szívproblémái miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni.

„Ő volt a jövő embere, az adottságai és képességei alapján pár éven belül Magyarország legjobb kosarasa lehetett volna. A nyáron jelezte nekem, hogy a szívproblémái miatt nem tud sportolni, de én azóta is bizakodtam, hogy egy napon visszajön. Nagy szüksége lett volna a válogatottnak az Eb-selejtezőkön egy ügyes játékosra, aki a 210 centije ellenére a külső posztokon is bevethető, biztosan szerepelt volna a meccseinken. Borzasztóan le vagyok sújtva" - mondta Rátgéber.

A szívrendellenesség miatt Morgen rendszeresen járt orvosi ellenőrzésekre, és egy ilyen kontrollnál derült ki, hogy a műtét tovább nem halogatható. Az orvosok tanácsára nem folytatta az élsportolói karrierjét.

„Büszke vagyok játékosomra, hogy fiatal kora ellenére méltósággal és nagy önfegyelemmel viseli ezeket a terheket. Hétköznapi sporttevékenységet a műtét után folytathat, de erőteljesebb igénybevételnek nem lehet szervezetét kitenni. Beszéltünk a további civil életről és úgy gondoljuk Ferdivel egyetemben, hogy nem szeretne a kosárlabdától elszakadni és biztosan merem állítani, hogy ennek megoldásában segítséget fog kapni nevelő egyesületétől is" - nyilatkozta még júniusban a bb1.hu-nak a játékos menedzsere, Kertész Nándor.

A 210 centiméter magas center a Bonyhád és a Paks csapatában játszott, a négyes és az ötös poszton is bevethető volt. Morgen Ferdinándot  az Atomerőmű Sportegyesület saját halottjának tekinti.

Morgen Ferdinánd emlékére  a paksi Atomerőmű SE gyertyagyújtásra várja a klub szurkolóit és szimpatizánsait ma este 18 órára a Gesztenyés úti Sportcsarnok elé.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport