A Győr továbbjutna a női kosárlabda Euroligából

2012.10.24. 12:13

Egyértelműen a továbbjutás a cél az Euroliga csoportköréből - hangzott el szerdán, a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatának Euroliga-rajt előtti sajtótájékoztatóján. A győri csapat csütörtökön 18 órakor az egyetemi csarnokban, a cseh Brno ellen kezdi meg szereplését az Euroliga 2012/13-as kiírásában.

"A Brno ellen úgynevezett ki-ki mérkőzés lesz, mivel a héttagú csoportból két csapatot kell megelőznünk a továbbjutás érdekében, a számításaink szerint ezek egyike a Brno lehet" - fogalmazott Tapodi Péter klubigazgató. "Gondolni sem merünk rá, de ha csütörtökön nem tudnánk nyerni, azt a pontot már nehezen tudnánk visszahozni a sorozatban. Az Euroliga-szereplés mellett a bajnoki cím megőrzése és a Magyar Kupa megnyerése is a céljaink közé tartozik."

A győriek a sikeres Euroliga-rajt érdekében alakították ki a felkészülési programjukat: Trutnovban, a Göcsej Kupán és a jekatyerinburgi tornán is igyekeztek az európai élmezőnyhöz tartozó együttesekkel megmérkőzni.

"A csapat is és én is nagyon vártuk már az Euroliga-rajtot" - mondta Nagy-Bujdosó Nóra csapatkapitány. "Egyértelműen a továbbjutás a célunk. Ennek érdekében valószínű, hogy a Brno mellett a török Tarsus csapatát kell megelőznünk a csoportban."

Szentendrei Áron másodedző a Brnóról azt mondta, a cseh csapat a kemény védekezésből induló gyors játékot kedveli, így a nézők minden bizonnyal élvezetes találkozót láthatnak majd. Úgy vélte, az utolsó negyedben dőlhet el a mérkőzés sorsa.