Katalin
-1 °C
3 °C

Felmondtak Rátgébernek a válogatottnál

2012.12.11. 18:01

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnökségi döntesének értelmeben Rátgéber Lászlónak a férfi felnőtt kosárlabda válogatott szövetségi kapitányi munkakörére kötött megbízási szerződését – annak 22. pontja alapján – a mai nappal az MKOSZ felmondja.

A férfi válogatott vezetéséről a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Elnöksége később dönt majd.

Az MKOSZ elnöksége és szakmai bizottság októberben még elfogadta a szövetségi kapitány beszámolóját, akinek december 31-ig volt érvényes szerződése. A férfi válogatott szeptemberben három győzelemmel és öt vereséggel zárta szereplését az Európa-bajnoki selejtezőben, és 1999 óta sorozatban a hetedik Eb-ről maradt le.

„A hétvégén egyeztettem Szalay Ferenc elnök úrral, aki közölte: az elnökség úgy döntött, felmondja a szerződésemet. A mai napon ezt hivatalos levélben is megerősítette" - mondta Rátgéber László. Hozzátette: "a döntés jogos, mivel én sem vezettem ki az Eb-re a válogatottat. Ha viszont ez az ok, akkor már három hónapja is közölhették volna velem".

A szakember hozzátette, most kezdődött volna az igazi munka, jól megismerte a környezetet, és sajnálja, hogy nem voltak vele türelmesebbek. Azt mondta, emelt fővel távozik és nem haragszik senkire, valamint jó szívvel gondol vissza az elvégzett munkára, megítélése szerint jól dolgoztak.

„Szívesen megnézem újból és újból, ahogy játszottunk, természetesen voltak hibák, de jó úton haladtunk. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített, különösen a játékosoknak, továbbá a technikai és a menedzseri stábnak, de főleg azoknak, akikkel a meccseken és az edzéseken konzultáltam, dolgoztam: Dávid Kornélnak, Sabáli Balázsnak, Ernest Radjennek és Patonay Imrének."

Az elnökség októberben úgy határozott, hogy a jövőben egy-egy szakmai igazgató felügyeli az összes női, illetve férfi utánpótlás és felnőtt válogatott munkáját. A női és férfi szövetségi kapitányról a szakmai igazgatók kinevezése után várható döntés.

Az MKOSZ korábban a női válogatottat vezető kapitánnyal, Stefan Svitekkel is szerződést bontott. Október 31-én a női szakág szakmai igazgatói teendőivel Farkas Sándort bízták meg, akinek szerződése 2015. december 31-ig szól.