Betiltották a magyar zászlót Szolnokon?

2013.02.20. 13:39

A Szolnoki Olaj KK szerdán magabiztosan legyőzte az izraeli Hapoel Unet Holon (81-66) kosárcsapatát az EuroChallenge 2. csoportkörének 5. fordulójában. A mérkőzésről a magukat ultráknak nevező szurkolók kivonultak, írja tudósítójára hivatkozva a bb1.hu szakportál, mert „a rendezők nem engedték behozni a magyar zászlókat. Azokat a zászlókat, amelyeket minden mérkőzésen kiakasztanak".

Valóban, az MTI és a szolnoki helyi online újságok tudósításaiból látható, egyetlen magyar zászló sem lengett a mérkőzésen.

A szervezők közül egyelőre nem nyilatkozott senki. A kosárklubtól szerzett információink szerint ma a szervezők összeülnek, és megvizsgálják a történteket, bár forrásunk arra is utalást tett, hogy a klubcsapat meccsein magyar zászló nem szokott lengeni.

Az óvatosságra ugyanakkor okuk lehetett a rendezőknek, hiszen a tavaly nyári, Magyarország–Izrael-barátságos futballmérkőzésen tapasztalt botrányos szurkolói magatartást miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség a FIFA-tól 40 ezer eurós büntetést kapott, valamint a következő világbajnoki selejtezőt zárt kapuk mögött kell játszania a válogatottnak.