Rodman és Kim Dzsongun örök barátok

2013.03.02. 00:15

A korábbi balhés NBA-sztár, Dennis Rodman és az észak-koreai vezér, Kim Dzsongun együtt nézték meg az országban vendégeskedő amerikai Harlem Globetrotters bemutatóját csütörtök este egy phenjani sportcsarnokban.

A diktátor és az egykori Chicago Bulls-kosaras jót beszélgettek a show alatt. A napszemüveges Rodman egy doboz kólát is megivott, Kim Dzsongun inkább teázott. Az eseményről dokumentumfilmet forgató Vice cég képviselője szerint néhány szót angolul váltottak, de a vezető főleg tolmácsán keresztül kommunikált a Féreggel. Kim Dzsongun nagy NBA-rajongó, állítólag gyerekként sokat kosarazott, és ahogy apja, Kim Dzsongil, ő is Chicago Bulls-, és Michael Jordan-fanatikus lett.

A döntetlennel zárult bemutatómeccs után Rodman egy rövid beszédet is tartott, melyben örök barátjának nevezte Kim Dzsongunt, aki egy Globetrotters-szerelést is kapott. A kosarasok később közös, tízfogásos vacsorán vettek részt a vezetőnél, szusit, pulykát is ettek. A vacsorán Kim Dzsongun elmondta, reméli, a látogatás közelebb hozza majd egymáshoz a két országot.

Rodman ügynöke azt nyilatkozta a FOX-nak, tegnap este beszélt ügyfelével, aki nagy élménynek nevezte a látogatást. Az amerikai külügy nem kívánta kommentálni Rodman útját, Patrick Ventrell szóvívó megjegyezte, nem álltak kapcsolatban a kosarasokkal az út alatt.

A Harlem Globetrotters három tagja és Rodman a hét elején érkezett Észak-Koreába, hogy gyerekeknek tartson miniedzőtáborokat, és a kosárlabdát népszerűsítse.