Vége az NBA második legjobb sorozatának

2013.03.28. 11:32

Nem lesz új rekordsorozat az NBA-ben, a Miami Heat huszonhét győztes meccs után kikapott a huszonnyolcadikon. A Chicago Bulls állította meg a címvédőt, 101-97-re verték őket.

A keleti főcsoportban ötödik chicagóiak kemény, fizikális meccset játszottak az első Miami ellen, LeBron Jamesnél az utolsó negyedben el is szakadt a cérna, vállal nekiment bullsos Boozernek, sportszerűtlen hibát fújtak ellene. A Bulls többször is vezetett, de a Heatnek sikerült feljönnie, végül a chicagóiaknak volt egy 8-2-es sorozatuk a negyedik negyedben, ami eldöntötte a meccset.

A mérkőzés után az öltözőbe tartó LeBront még egy nő is bosszantotta, a sztár fejpántját próbálta lerángatni sikertelenül, James mérgesen méregette a tömeget, hogy ki zaklatta.

A tavalyi döntő MVP-je a vesztes meccs után a bírókról és a túl kemény Bulls-játékosokról beszélt. „Nem akarok hisztizni, a legmagasabb szinten játsszuk a kosárlabdát, én is kellően agresszív vagyok a pályán, néhány játékos nagyon a határon játszik, és ez időnként frusztráló tud lenni. Többször is keményen szabálytalankodtak ellenem, ez megy egész évben, eddig próbáltam higgadt maradni. Ha megakarom védeni magam, rögtön ellenem fújnak, ez már kezd sok lenni" - mondta a harminckét ponttal záró James.

A Miami Heat huszonhét meccses sorozata február elején indult, miután idegenben kikaptak az Indianától. Hat mérkőzést kellett volna megnyerniük még, hogy beállítsák a Los Angeles Lakers 1971-es rekordját, az a sorozat harminchárom mérkőzésen át tartott.

A címvédő Heat így is nagy előnnyel vezeti a keleti főcsoportot, edzőjük, Erik Spoelstra azt mondta, nagy élmény volt ez a néhány hét, valószínűleg csak évek múlva tudnak majd igazán értékelni, mit tettek.