Visszatérhet az NBA Alex Fergusonja

2013.04.19. 14:03

Az alapszakasz végével több NBA-s csapat is trénert vált, az egyik nagy visszatérő a kosárlabda egyik legnagyobb edzőlegendája, Phil Jackson lehet, aki nem bírja elviselni a nyugdíjas éveket.

Az ESPN úgy tudja, az NBA-ben legeredményesebb, tizenegyszeres bajnok edző a következő szezonban állna újra munkába, alig várja, hogy dolgozhasson. Az is lehet, hogy nem trénerként, hanem a klubvezetésben próbálná ki magát, de azon a területen nincs tapasztalata.

A sportcsatorna szerint a Brooklyn Nets és a Cleveland Cavalliers is esélyes lehet, ha komolyan gondolja, korábbi csapatánál, a Los Angeles Lakersnél viszont valószínűleg Mike D'Antoni marad az edző. A szezon elején, amikor nagyon nem ment a Lakersnek és kirúgták Mike Brownt, Jackson neve is felmerült, érdeklődött is az állás után, ám a klubvezetés végül D'Antonival állapodott meg.

Phil Jackson két éve a Lakerstől vonult vissza, miután öt bajnoki címet nyert a Los Angeles-iekkel. A kilencvenes években a Chicago Bulls legendás csapatát irányította, olyan sztárok játszottak a csapatában, mint Michael Jordan, Scottie Pippen és Dennis Rodman. A chicagói időszak után már egyszer visszavonult, de akkor sem tudott mit kezdeni magával, és a következő évben kinevezték Los Angelesben.

Jacksonnak hamarosan megjelenik önéletrajzi könyve, regisztrált twitterre, ahol több kosármeccset is végigkommentált, és nemrég Shaquille O'Neil mezszámának visszavonultatásán is megjelent, hatvanhét évesen sem bír elszakadni a kosárlabdától.