NBA: így kell meccset nyerni a rájátszásban

2013.04.21. 09:39 Módosítva: 2013.04.21. 09:39

Az NBA-alapszakaszban tripláival rekorder Stephen Curry hármasa után döntetlenre állt a Denver Nuggets–Golden State Warriors-meccs a rájátszásban vasárnap hajnalban.

Már csak másodpercek voltak hátra, a hazaiak támadhattak. A rutinos Andre Millernél volt a labda, aki kicentizte az akciót, betört, és 1,2 másodperccel a meccs vége előtt pontokat szerzett. A Golden State-nek nem maradt időkérése, távoli próbálkozásuk sem jött be, a 97-95-ös végeredménnyel a denveriek kerültek előnybe a négy győztes meccsig tartó párharcban.

Andre Miller hits game-winner in Game 1 against the Warriors

A New York Knicks jó védekezésének és a harminchat ponttal záró Carmelo Anthonynak köszönhetően nyomta le otthon a Boston Celticset 85-78-ra. A vendég bostoniaknál Jeff Green játszott nagy formában, huszonhat pontot szerzett, a Knicksben viszont Tyson Chandlernek a sérülése után nem ment a játék.

A Brooklyn Nets is otthon nyert, 106-89-re intézték el a Chicago Bullst. A Bulls-játékosok mezőnyből nagyon gyatrán dobtak a meccs elején, így a Nets már huszonöt ponttal vezetett a szünetben. A chicagóiak már nem is tudtak visszajönni a folytatásban. A hazaiaknál többen is nagy formában voltak, Deron Williams huszonkét pontot szerzett és kiosztott hét asszisztot, Brook Lopez pedig huszonegy pontot, öt lepattanót és három blokkot jegyzett.

A Los Angeles Clippers is hazai pályán nyert, a Memphis Grizzliest 112-91-re verték. A Clippers az elején elhúzott, de a memphisiek többször is felzárkóztak, az utolsó negyed elején csak egypontos különbség volt a csapatok között, de végül a Los Angeles-ieknek sikerült bedarálni az ellenfelet. Chris Paul most is formában volt, huszonhárom pontja mellett hét asszisztot osztott ki.

A program vasárnap éjjel folytatódik, OKC–Houston, Spurs–Lakers, Miami–Milwaukee és Indiana–Atlanta meccsekkel.

Eredmények

Keleti főcsoport, 1. forduló:
Brooklyn Nets–Chicago Bulls 106–89
A párharc állása: 1–0 a Brooklyn javára

New York Knicks–Boston Celtics 85–78
A párharc állása: 1–0 a New York javára

Nyugati főcsoport, 1. forduló:
Denver Nuggets–Golden State Warriors 97–95
A párharc állása: 1–0 a Denver javára

Los Angeles Clippers–Memphis Grizzlies 112–91
A párharc állása: 1–0 a Los Angeles Clippers javára
  A párharcok négy nyert mérkőzésig tartanak.