Hanga zseniális, a spanyol liga legjobbja lett

2013.04.28. 23:20

Hanga Ádám élete egyik legjobb teljesítményét nyújtva a spanyol kosárlabdabajnokság 31. fordulójában a legértékesebb játékos, MVP lett.

Bár a liga utolsó helyén álló Manresa 86-93-ra kikapott a Canariastól, Hanga több játékelemben kimagaslót nyújtott. A cserepadról beszálló hátvéd 28 pontot dobott, – ez egyéni csúcsa is a spanyol ligában – szedett 5 lepattantót, 3-at blokkolt, négy gólpasszt adott és még két labdát is szerzett. Hatékony játékát jól jelzi, hogy az ellenfelek szabályosan alig tudták megállítani, 9 faultot harcolt ki.

Hanga a mezőnyből 13-szor kísérletezett, ebből nyolcszor volt eredményes. Összesen 26 percet kapott. Az eredményességi mutatója, VAL-értéke 37 lett, a második Tariq Kirksay 30-at ért el.

„Nagyon szomorú vagyok a mai vereség miatt. Nyomás nélkül játszhattunk a helyezésünk miatt, de a védekezésünk nem volt azon a szinten, mint szerettük volna. Azt hiszem, ez volt a fő oka annak, hogy nem lehettünk harcban a győzelemért. Nagyon jól éreztem magam, de nem értem, amikor jól játszom, akkor veszítünk. Remélhetőleg, legközelebb már győzelemhez segíthetem a csapatom. Nagy megtiszteltetés megkapni az MVP díjat a Liga Endesában, főleg mert ez az első alkalom nekem, de nagyon nehéz egy olyan napon, mint mai" – nyilatkozta a spanyol liga honlapján Hanga.

Az már korábban eldőlt, hogy az utolsó helyen álló Manresa kiesett az első osztályból, de Hanga iránt erősen érdeklődik az olasz bajnoki címre hajtó Virtus Roma, ami még a rájátszás előtt szerződtetheti.