Különdíj a fehér fiúknak az NBA-ben

2013.10.24. 12:01
A következő héten indul az NBA idei szezonja, a rajt előtt megszavaztatták a klubok general managereit, kiktől várják a legjobb teljesítményt az előttük álló idényben.

Meglepetés nincs, LeBron James és a Miami Heat neve merült fel a legtöbbször, nagy csatában ők nyerték a legutóbbi döntőt a San Antonio Spurs ellen.

A klubigazgatók hetvenöt százaléka tippelte azt, hogy a Heat megvédi címét, mögötte nagyon sokkal lemaradva az Indiana Pacers és a San Antonio Spurs volt holtversenyben a második.

Az is egyértelmű, hogy LeBron James lesz a legkapósabb, ha szabadon igazolható lesz. A válaszadók nyolcvankilenc százaléka mondta azt, a Miami-sztárt szerződtetné, ha bárkit választhatna a bajnokságból. A szezon legjobbjának is őt várják, és hatvanhat százalék látja úgy, hogy az ellenfelek edzői a Heat-kosaras miatt kénytelenek a legtöbbet változtatni csapatuk játékán.

Kisebb vihart kavart, hogy „ki hozza ki a legtöbbet magából limitált képességeihez képest" kérdésre a legtöbb klubvezető Kevin Love nevét dobta be. Az amerikai sajtó és több sportoló rögtön a huszonöt éves Timberwolves-játékos védelmébe kelt, kétségbe vonva a kategória értelmét, sokan azt hangsúlyozták, Love számai a combine-os felmérőkön több sztárnál is jobbak voltak. 

Love twitterén próbálta viccre venni a dolgot, azt írta, megkapta a fehér srácoknak járó elismerést. A kategóriának egyébként az elmúlt tíz évben kilencszer volt fehér győztese, úgyhogy a kosaras nem is jár messze az igazságtól. Love mögött a spanyol válogatott Marc Gasol lett a második a Memphis Grizzlies-ből, de még olyan klasszisok is kaptak szavazatot, mint Steven Nash és Stephen Curry.  

LeBron James a legutóbbi döntőben
LeBron James a legutóbbi döntőben

A szakemberek a legnagyobb kiugrást a tavaly első helyen draftolt Anthony Davistől várják a New Orleans Pelicansban, az idei újoncoknál pedig az orlandói Victor Oladipo lesz a legjobb, vélik. 

Edzőknél a Spurst irányító Gregg Popovich tarolt, nemcsak a legjobb trénernek választották, hanerm az igazgatók szerint ő motiválja a legjobban játékosait, és ő rakta össze a legjobb támadójátékot.