LeBron: Szarok vagyunk, ennyi

2013.11.12. 21:27

Az NBA-címvédő Miami Heat kisebb hullámvölgyben kezdte a szezont, két vereségbe is gyorsan beleszaladtak, ráadásul a Philadelphia 76ers és a Brooklyn Nets is száz pont fölött dobott nekik. Aztán jött három győzelem, legutóbb azonban a Celticstől megint kikaptak, 111-110 volt a vége.

A statisztikák alapján van mit javítania a Heatnek védekezésben, csak a huszonötödikek ebben a kategóriában, átlagosan 100,9 pontot dobnak ellenfeleik. A ligaleső Indiana Pacersnél ez a szám 85,3, azaz jelentős a különbség. A tendencia és a 4-3-as mérleg már a tavalyi döntő legjobbjának választott LeBron Jamest is komolyan zavarja. 

„Egyszerű a helyzet. A szezon első hét mérkőzésén a védekezésünk szar volt. Ennyi az egész. Amit a védelemben művelünk, az pocsék, ezen kell változtatnunk" - fakadt ki a kétszeres bajnok. Azt hozzátette, több kezdőjátékosuk is hiányzott, ez is szerepet játszott a gyengélkedésben.

A számonkérés nem maradt el Erik Spoelstra edzőtől sem, aki kétórás fejmosással nyitotta a Heat keddi edzését. A csapat a bahamai edzőtáborban külön hangsúlyt fektetett a védekezésre, a trénert ezért is dühíti a szezonkezdet. 

Tavaly egyébként hasonlóan indult a Heat novembere, akkor is gondok voltak a védekezéssel, de aztán jött egy nagy sorozat és a bajnoki cím. A csapat kedd éjjel a Milwaukee Bucks ellen folytatja.