200 kiló zuhant a sajtóasztalra

2013.11.13. 13:54

Idén is megrendezték az Egyesült Államokban a huszonnégy órás kosárlabda-maratont az egyetemi bajnokságban. A szurkolóknak már igazi ünnep a novemberi mérkőzéssorozat, a pálya mellett dolgozni viszont nem volt veszélytelen. 

A University of Massachusetts és az LSU kedd délutáni meccsén egy labdáért ment a massachusettsi Derick Gordon, mikor ellenfele meglökte. A kilencvenöt kilós Gordon kirepült a pályáról, be az újságírók közé, ment vele a nagyobb LSU-kosaras is. A pusztítás és az ijedtség nagy volt, Gordonék teljesen letarolták a sajtóasztalt, a játékosok rögtön ott voltak segíteni. 

UMass Player Levels Person On Press Row

A találkozót a Massachusetts nyerte 92-90-re, de a nap fele még hátravolt. Az egyetemisták egyébként, akik a legtöbb meccsen ingyenesen vehetnek részt, már jó előre rákészültek az kosárlabdaünnepre, a hajnalban kezdődő mérkőzéseket sokan egyetemük campusán sátorozva várták. Az egymást érő meccseket persze a legegyszerűbb a tévéből követni, az ESPN amerikai sportcsatorna három adóján folyamatosan közvetített, míg több internetes kosároldal élőben blogolta az egész napot. 

A nap sztárja viszont nem a kosaras, hanem két idősebb Wichita State-szurkoló volt, a csapat hajnal egykor kezdődött rangadóján igyekeztek ébren maradni egy doboz energiaitalt kortyolgatva. 

Elderly Wichita State fans hit the energy drinks for Tip Off Marathon

A huszonnégy órás sorozatot az időzónák miatt szét lehet szórni úgy, hogy azzal az ötletgazda amerikai sportcsatornának is megérje a folyamatos közvetítés. Hétfő este a női bajnoksággal indult a program Connecticutban, aztán jöttek a férfiak, nem sokkal éjfél után Kansasben is elkezdődött egy meccs, majd a program Hawaii-on folytatódott, a hajnali órákban pedig már Floridában, a keleti parton is lehetett szurkolni. 

A legnagyobb mérkőzéseket kedd késő este rendezték, az első öt kiemelt csapatból négy is pályára lépett. Az első helyen kiemelt Kentucky Wildcats 78-74-re kapott ki a második Michigan State Spartanstól.