Az NBA is megirigyelné ezt a hangulatot

2013.12.09. 21:56

Indiana államban a Taylor University kosárlabdacsapata nem tartozik az egyetemi bajnokság legjobbjai közé, már csak azért sem, mert a harmadosztályban szerepelnek, ennek ellenére rendszeresen bekerülnek az év végi válogatásokba, köszönhetően egy, a 80-as évekre visszanyúló hagyományuknak.

A tradíció lényege a következő: a félév végi vizsgák előtti utolsó pénteken úgynevezett Silent Night (Csendes Éj) mérkőzést tartanak a férfi kosárcsapatnál, melyen a Taylor Egyetem tizedik pontjáig síri csend ül az arénában, egyedül a kosaraknál tapsolnak. (Tavaly egyébként nagyon komolyan vették, hogy csendben kell maradni, a kosarak után a hallássérült jelnyelvi tapssal, némán ünnepeltek csak.)

Tökéletesen hallani a cipők csikorgását, a labda pattogását, illetve ahogy egymással beszélnek a játékosok. Ám amint bezuhan a 10. pontot jelentő kosár, a teljes közönség teli torokból drukkolni kezd, majd rövid időre elfoglalják a pályát, mindezt őrültebbnél őrültebb jelmezekben. A tradícióhoz az is hozzátartozik, hogy később közösen eléneklik a Csendes Éjt, miközben a pályán tovább folyik a játék.

Taylor Egyetem - Csendes Éj (2013)

Idén az Indiana Dabney elleni meccs esett a vizsgák előtti péntekre (december 6.), a 10. pontot pedig a végzős Ben Raichel triplája hozta meg 7-5-ös állásnál.

A végeredmény 94-72 lett a Taylor University javára.