Ha nincs ujjatlan, nyafognak az NBA-sztárok

2013.12.26. 18:41

Az NBA karácsonyi fordulójára a csapatok új mezeket kaptak, de a játékosok közül többen is panaszkodtak rá, állítják, nem tudnak úgy dobni, mint az ujjatlan trikókban, ahol teljesen szabadon mozoghatnak a karok. LeBron Jamesnek erre is van megoldása.

A többek által csak pizsamának nevezett mezeknek az NBA még külön reklámkampányt is készített, ami talán még jól is sikerült (a Jingle Bells dallamait imitálják a dobásokkal), de kiderült, a mez nem kosárlabdázásra való.

Jingle Bells, kosárlabdákkal

LeBron James már a Los Angeles Lakers elleni meccsük előtt elárulta, hogy csapattársai teljesen felhúzták magukat a mez szabásán, majd a mérkőzés után ő sem nyilatkozott nagyon pozitívan.

„Minden egyes alkalommal, ha büntetőztem vagy ugrásból dobtam, azt éreztem visszaránt egy kicsit. Valószínűleg legközelebb egy számmal nagyobbat húzok fel, vagy, de inkább nem is mondom el, milyen alternatíva lehet még. Nem vagyon egy nagyon jó dobó, szóval egy pici zavar is nagyon befolyásolhat."

James nem árulta el, hogy milyen megoldások lehetnek még, de a meccsen azért alkalmazott is egyet, egyszerűen feltűrte a mez ujjait, csakúgy, mint a New York Knicks játékosa, Beno Udrih.

„Talán több héttel előtte gyakorolnunk kellett volna benne, hogy hozzászokjunk. De ez van, az NBA elhatároz valami, és mi semmit sem tehetünk ellene" – mondta Udrih.

Dirk Nowitzki is egyszerűen szörnyűnek nevezte a mezt, de volt, akinek az volt a fő baja, hogy nem vezette el gyorsan az izzadságot, így gyorsan elnehezült a trikó.

A számok azonban nem feltétlenül igazolták vissza panaszokat, az Oklahoma City Thunder játékosai például közel tíz százalékkal jobban dobtak szezonátlaguknál.