József, Bánk
-6 °C
0 °C

Szétkapkodják a meleg NBA-s mezét

2014.02.26. 14:28

Már az első napon sokan rendelték meg az NBA honlapjáról Jason Collinsnak, a Brooklyn Nets meleg kosarasának 98-as számú mezét.

A 35 éves center tavaly nyíltan beszélt homoszexualitásáról, vasárnap pedig pályára lépett a Los Angeles Lakers ellen, és ezzel ő lett az első bevallottan meleg aktív játékos az NBA-ben, és általában az észak-amerikai profiligákban is. A tíz hónap után első NBA-meccsén szereplő Collins 2002-ben és 2003-ban nagydöntőt játszott a Netsszel, most tíznapos szerződést kapott a csapattól, írja az MTI.

Az NBA honlapján már kedden Collins meze vezette a vásárlási listát annak ellenére, hogy vasárnap még nem a 98-as számú trikóban játszott. A center ugyanis csak órákkal a Lakers elleni meccs előtt írta alá a szerződését, így a mez számozására már nem maradt idő. Collins a Portland Trail Blazers elleni szerdai mérkőzésen már a 98-as számot viselheti majd.

A kosaras azért ragaszkodik ehhez a számhoz, mert így akar emlékezni Matthew Shephardra, aki homoszexualitása miatt 1998 októberében erőszakos bűncselekmény áldozata lett.