Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Natasa Kovacsevics az európai kosárszövetség nagykövete lett

2014.03.02. 15:58

Az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) a sportág ifjúsági nagykövetévé nevezte ki Natasa Kovacsevicset, akinek a HAT-AGRO UNI Győr szeptemberi buszbalesete után térd alatt amputálni kellett az egyik lábát - írja az MTI.

A győri kosárcsapatot egy soproni mérkőzésre szállító autóbusz Kapuvárnál ütközött össze szeptember 7-én egy személyautóval. A balesetben Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen meghalt, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban vesztette életét, és több játékos súlyosan megsérült.

Kovacsevics mellett két nemrég visszavonult női játékos lett hétvégén a sportág nagykövete: az Európa-bajnok, vb-harmadik és 14 Euroliga-szezonban szerepelt spanyol Amaya Valdemoro és az orosz Ilona Korsztyin, aki kétszeres Európa-bajnok, kétszeres olimpiai bronzérmes és világbajnoki ezüstérmes. Korábban a cseh Hana Horakova és a francia Edwige Lawson-Wade részesült hasonló megtiszteltetésben.