Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kikapott a Szolnok az Eurochallenge negyeddöntőjében

2014.03.11. 20:17

A Szolnoki Olaj KK kiélezett csatában négy ponttal kikapott az észt Tartu Rock vendégeként a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa két sikerig tartó negyeddöntőjének keddi nyitányán, írja az MTI. 

Eredmény:

Eurochallenge Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Tartu Rock (észt)-Szolnoki Olaj 87-83 (22-23, 25-12, 19-19, 21-29)

------------------------------------------------------------------------

a magyar csapat legjobb dobói: Lóránt 23, Vojvoda 22, Holiday 18

A friss magyar kupagyőztes hétfőn a csapatkapitány Báder Márton nélkül utazott el Észtországba, a center ugyanis pénteken vállsérülést szenvedett, és a klub tájékoztatása szerint a jobb karját fel sem tudja emelni.

Ennek ellenére kiegyenlített játékot hozott az első negyed, amely után egy ponttal vezetett a magyar csapat. A második szakaszban aztán kicsit pontatlanabbá vált a Szolnok, a sok hibát pedig kihasználta a hazai együttes, amely nem csupán fordított, de jelentős, 12 pontos vezetéshez jutott a félidőre.

A folytatásban mindent megpróbáltak Lóránték, de nem tudtak közelebb kerülni riválisukhoz, így az utolsó tíz percnek komoly hátrányban vágtak neki (54-66). A záró szakaszt jól kezdték a szolnokiak, hat pontra megközelítették az észteket. Volt esélyük arra is, hogy még közelebb zárkózzanak, ám egészen a hajráig mindez nem sikerült. A finisben aztán már egypontnyira is feljött a magyar együttes, de a bravúr végül nem sikerült a 22-szeres észt bajnok ellen.

Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntő második mérkőzését csütörtökön 18 órakor rendezik Szolnokon. A harmadik meccsre, ha szükséges, egy hét múlva kerül sor Észtországban. A negyeddöntő győztese bejut az április 25-27-ei négyes döntőbe.

A Szolnok sorozatban negyedszer szerepel az Eurochallenge Kupában. Legnagyobb sikereként a csapat két éve a Final Fourba jutott, és a debreceni végjátékban végül a negyedik helyet szerezte meg.