Csinálhatsz bármit a pályán, ha szembejön

2014.03.22. 14:41

Az amerikai egyetemi bajnokságban kosarazó Sim Bhullar nehezen felejthető, ha valaki már látta játszani, a 226 centi magas, 159 kilós óriás a New Mexico State-ben játszik, csütörtökön is ott volt a pályán, amikor csapata kikapott a San Diego State csapatától 73-69-ből, ezzel kiesett a rájátszásból.

NMStSimBhullarFoulCallSDSU.gif

Bhullar viszont így is feltűnést keltett a kosársorozat országos nézettsége miatt, volt tizennégy pontja és hét lepattanója, arról nem is beszélve, időnként hogyan akadályozta meg az ellenfelek pontszerzését. 

A huszonegy éves centernek nem a mozgékonyság és gyorsaság az erénye, de nem kell például nagyot ugrania, hogy blokkolni tudjon, az meg végképp reménytelen, hogy valaki mellette próbáljon palánkra törni, egyszerűen lepattannak róla az ellenfelek.

A termetes Bhullart vitte volna egy rakás egyetem. Mielőtt a New Mexico State mellett döntött, az Oklahoma, az Oregon és a Wichita State is érdeklődött iránta. Az indiai származású kosaras Kanadában született, apja őt és öccsét is krikettezőnek szánta, végül a kosárpályán kötöttek ki. Középiskolában volt olyan meccs, hogy testvérével egyszerre voltak a pályán, ez már szinte csalásnak számított. 

Sim Bhullar and Tanveer Bhullar Highlights

Két éve a New York Times azt írta róla, ő lehet az első kosársztár, akinek indiai felmenői vannak. Akkor azt mondta erről, igazi áldás lenne, ha bekerülne az NBA-be, nemcsak az ország első NBA-s játékosa lehetne, hanem példakép is.