Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Olaszországban lesz a Szolnok Final Fourja

2014.03.31. 18:58

Az olasz Reggio Emilia rendezi a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa négyes döntőjét, az április 25. és 27. között rendezendő tornának a Szolnoki Olaj révén magyar résztvevője is lesz. Az európai szövetség (FIBA Europe) hétfőn a honlapján tette közzé, hogy a Final Fournak a Reggio Emilia közelében lévő Bologna, abban is a PalaDozza nevű csarnok ad otthont.

A szolnoki klub tíz nappal ezelőtt közölte, hogy megfelelő helyszín híján nem jelentkezik a rendezésre. A csapat otthonául szolgáló, 2100 fős Tiszaligeti Sportcsarnok azért nem alkalmas a Final Fourra, mert a szabályok legalább 3000 fő befogadására alkalmas arénát írnak elő, a szóba jöhető budapesti, szegedi, illetve debreceni csarnokokban pedig rendezvény lesz április utolsó hétvégéjén.

Az 5721 fő befogadására alkalmas PalaDozza volt a helyszíne a 2009-es Eurochallenge-végjátéknak és az 1966-os férfi BEK-döntőnek is. Az idei négyes döntőben az Olaj ellenfele az orosz Ljuberci lesz, a másik ágon a házigazda Reggio Emilia és a török Gaziantep találkozik majd. A Szolnok két éve is bejutott a Final Fourba, akkor a debreceni Főnix Csarnokkal sikeresen pályázta meg a lebonyolítást, és végül a negyedik helyet szerezte meg.

Tóth Zoltán szolnoki ügyvezető elégedetten fogadta a hírt: „Az olaszországi helyszín kedvező a szurkolóinknak, mivel a lehetséges városok közül az van a legközelebb hozzánk. Az is örvendetes, hogy nem a házigazdák ellen játsszuk az elődöntőt, hanem a Ljubercivel” - nyilatkozta az MTI-nek.