Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Olaszországban lesz a Szolnok Final Fourja

2014.03.31. 18:58

Az olasz Reggio Emilia rendezi a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa négyes döntőjét, az április 25. és 27. között rendezendő tornának a Szolnoki Olaj révén magyar résztvevője is lesz. Az európai szövetség (FIBA Europe) hétfőn a honlapján tette közzé, hogy a Final Fournak a Reggio Emilia közelében lévő Bologna, abban is a PalaDozza nevű csarnok ad otthont.

A szolnoki klub tíz nappal ezelőtt közölte, hogy megfelelő helyszín híján nem jelentkezik a rendezésre. A csapat otthonául szolgáló, 2100 fős Tiszaligeti Sportcsarnok azért nem alkalmas a Final Fourra, mert a szabályok legalább 3000 fő befogadására alkalmas arénát írnak elő, a szóba jöhető budapesti, szegedi, illetve debreceni csarnokokban pedig rendezvény lesz április utolsó hétvégéjén.

Az 5721 fő befogadására alkalmas PalaDozza volt a helyszíne a 2009-es Eurochallenge-végjátéknak és az 1966-os férfi BEK-döntőnek is. Az idei négyes döntőben az Olaj ellenfele az orosz Ljuberci lesz, a másik ágon a házigazda Reggio Emilia és a török Gaziantep találkozik majd. A Szolnok két éve is bejutott a Final Fourba, akkor a debreceni Főnix Csarnokkal sikeresen pályázta meg a lebonyolítást, és végül a negyedik helyet szerezte meg.

Tóth Zoltán szolnoki ügyvezető elégedetten fogadta a hírt: „Az olaszországi helyszín kedvező a szurkolóinknak, mivel a lehetséges városok közül az van a legközelebb hozzánk. Az is örvendetes, hogy nem a házigazdák ellen játsszuk az elődöntőt, hanem a Ljubercivel” - nyilatkozta az MTI-nek.