Vádemelés kosármeccsen verekedők ellen

2014.04.01. 09:57

A Nagykanizsai Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen, csoportosan elkövetett garázdaság miatt emelt vádat szurkolók ellen, akik még tavaly február 16-án egy NB II.-es kosármeccsen okoztak botrányt. 

A kezdés előtt nem sokkal egy nagyobb kanizsai csoport érkezett a sportcsarnokba, részegen szidni kezdték, a zalaegerszegieket és a vendégdrukkereket, aztán az első negyedben inzultálták az egyik egerszegi játékos barátnőjét, a nőt meg is ütötték. A vendégjátékos ezt látva barátnője segítségére sietett, kitört a botrány, az egyik vádlott beugrott a pályára, majd a drukkerek és a vendégjátékosok egymásnak estek. 

A nagykanizsai megvadult szurkoló agresszív és fenyegető volt, szólt a társainak is, hogy jöjjenek be a pályára és támadják meg a pályán lévő játékosokat. Egy másik vádlott társaival együtt a felhívásra szintén beugrott a játéktérre, ahol a zalaegerszegi csapat egyik játékosát megrúgta, egy másikat leköpte, a 25-ös mezt viselő játékost pedig megütötte.

Ezután egész szurkolói csoportok özönlöttek a pályára, és tömegverekedés alakult ki.  A vádlottak és más személyek a vendégeket szidalmazták, lökdösték, ütötték, és rugdosták. A kanizsai szurkolók kirívóan közösségellenes, erőszakos magatartásukkal riadalmat és megbotránkozást keltve meghiusították a mérkőzés lefolytatását - olvasható a járási ügyészség közleményében.