Magyar ellenőr az Eurochallenge Kupa négyes döntőben

2014.04.25. 09:48

Bodrogváry Iván személyében az Európai Kosárlabda Szövetség magyar ellenőrt is delegált az Eurochallenge Kupa bolognai négyes döntőjére.

"Lengyel kollégámmal együtt dolgozunk itt, többek között ellenőriztem a játékvezetők és a sportolók öltözőit, valamint a sajtóhelyeket" - nyilatkozta a FIBA Europe elnökségi tagja az MTI-nek. "A szervezés kissé olaszos, vagyis minden az utolsó pillanatban lesz kész, de ezzel együtt remek hangulatú Final Fourra számítok."

Az 5200 férőhelyes csarnokról szólva Bodrogváry Iván elmondta, a PalaDozza egy régi terem, 1956 óta rendeznek itt kosármeccseket. A nagy múltú, de jelenleg csak negyedosztályú Fortitudo Bologna játszik itt, ám így is háromezer néző van minden meccsükön.

"A mostani nézőszámról annyit, hogy 1200 jegyet adtak el eddig az olaszok, emellett nagyjából 2-300 szolnoki szurkolót várunk, azt nem tudom, hogy Orosz- és Törökországból érkeznek-e drukkerek" - közölte a sportvezető.

Bodrogváry Iván - az érintettség okán - a nem magyar érdekeltségű két meccsen komisszárként működik közre, ezzel kapcsolatban kijelentette:

"Vasárnap nem szeretnék a döntőn dolgozni, hiszen az azt jelentené, hogy a Szolnok bejutott a fináléba..."

A Tisza-partiak 18 órakor kezdik meg az orosz Ljuberci elleni elődöntőt, a másik ágon 20.30-tól a házigazda olasz Reggio Emilia és a török Gaziantep csatázik.