Sérülés miatt lemondta a vb-t, aztán a tengerbe szaltózott nyaralásán

2014.08.01. 07:19

Augusztus végén kezdődik a férfi kosárlabda-világbajnokság Spanyolországban, ahogy arra számítani lehetett, a legnagyobb amerikai sztárok egymás után mondják le a szereplést, vagy tiltják le őket csapataik, de a válogatottnak így sem kell nagyon aggódnia. 

A San Antonio Spursszel NBA-bajnok argentin sztárt, Manu Ginobilit például azért nem engedi el a klubja, mert szárkapocscsontjában fáradásos törés alakult ki a Miami elleni döntő után. Blake Griffin a rájátszásban összeszedett hátsérülésére hivatkozva mondta le a szereplést a napokban, meg azért, hogy csapatára, a Los Angeles Clippersre koncentráljon.  

Ezután került elő egy felvétel a Horvátországban nyaraló Griffinről, ahogy egy tengerparton hátraszaltózik a tengerbe. Igaz, ez még június végén történt, de a kosaras július közepén jelentette, hogy nincs rendben a háta, miközben erről a sérülésről csapata se nagyon tudott. 

Blake Griffin i prijatelji uživaju u odmoru

„Nagyon csalódott vagyok, hogy nem lehet velünk, mert ez már a második torna, amit ki kell hagynia" – nyilatkozta akkor az amerikai válogatottat irányító Jerry Colangelo. 

Az nem újdonság, hogy a nagyobb sztárokat egyáltalán nem izgatja a vb, az már korábban kiderült, hogy LeBron James, Kobe Bryant, Carmelo Anthony és Chris Paul sem akar elutazni augusztus végén a spanyol tornára. Colangelo csalódottsága csak nőtt, miután Kevin Love is kihúzta magát, mert nem akarja, hogy a csapatváltását övező pletykák a teljesítményére is hatással legyenek. Aztán LaMarcus Aldridge is lemondta a vb-t, úgyhogy Colangelo egyre búsabb lett, de még így is ők a torna legnagyobb esélyesei a spanyolok mellett. 

A kosárlabda-világbajnokság augusztus 30-án kezdődik Spanyolországban, huszonnégy válogatott részvételével.