6 egészséges embere maradt az NBA-s sztárcsapatnak

2014.11.05. 11:10

Az Oklahoma City Thunder újabb vereséget szedett össze szerda hajnalban a Toronto Raptorstól, ennél is nagyobb gond, hogy a meccs végére alig maradt egészséges emberük.

Már eleve úgy mentek neki a meccsnek, hogy mindössze nyolc bevethető kosarasuk volt, ez a 100-88-as vereség után hatra csökkent. Kevin Durant, Russell Westbrook, Grant Jerrett, Jeremy Lamb, Anthony Morrow, Mitch McGary és Andre Roberson eddig nem volt bevethető, ez meg is látszik az OKC mérlegén, 1 győzelmük mellett 4 vereségük van.

A mérkőzés után ráadásul az eddig egészséges Serge Ibaka térdét jegelni kellett, ő negyvenhat percet töltött a pályán, Steven Adamsnek pedig a keze és a lába is megsérült. Perry Jones még a harmadik negyedben sérült meg úgy, hogy nem tudta folytatni,  Sebastian Telfairt a bírók szórták ki, így maradtak összesen hatan a végére.   

Érdekes lesz a folytatás, Scott Brooks edző viszont azt mondta, ez még mindig öt az öt elleni játék, öt embert pedig még ki tudnak állítani. Legközelebb pénteken játszanak a Memphisszel, addig kellene valahogy összedrótozni a csapatot. 

A Los Angeles Lakersnél viszont mélyül a válság, a csapat a Phoenix Suns ellen ötödik vereségébe is beleszaladt 0-5-ös mérleggel állnak. Pedig Kobe Bryant mindent megpróbált 37-szer próbálkozott mezőnyből, azt mondta, igyekezett minél több dobólehetőséget kiharcolni, végül 39 ponttal zárta a meccset, a hatékonysággal azért akadtak gondjai. Amikor azt kérdezték tőle a meccs után, hogy mivel lelkesítené a társakat, azt mondta, "csak szerezzünk végre egy átkozott győzelmet". 

A 0-5-tel a Lakers tökutolsó a nyugati főcsoportban, előttük az Oklahoma áll 1-4-gyel. Kikapott a Cleveland is, LeBron James mindössze tizenegy pontot szerzett, míg Kyrie Irving kilencig jutott a Portland ellen. 

Eredmények:

  • Indiana Pacers-Milwaukee Bucks 81-87
  • Miami Heat-Houston Rockets 91-108
  • New York Knicks-Washington Wizards 83-98
  • Toronto Raptors-Oklahoma City Thunder 100-88
  • Chicago Bulls-Orlando Magic 98-90
  • New Orleans Pelicans-Charlotte Hornets 100-91
  • Portland Trailblazers-Cleveland Cavaliers 101-82
  • Los Angeles Lakers-Phoenix Suns 106-112