Megverte a nőjét, 24 meccset kell kihagynia

2014.11.20. 09:46

Családon belüli erőszakért 24 mérkőzésre szóló eltiltást kapott Jeffery Taylor, a Charlotte Hornets játékosa. Az NBA-kosaras bűnösnek vallotta magát az illetékes bizottság meghallgatásán.

Taylor és barátnője szeptember 25-én egy East Lansingi szállodai szobában italozott, majd veszekedni kezdtek. A kosaras úgy megütötte a barátnőjét, hogy az az ajtónak esett, majd el is ájult. A falban is egy óriási lyukat ütött az öklével. A személyzet hívta ki a rendőrséget, amely őrizetbe vette a sportolót.

A hatóság 18 hónap próbaidőt szabott ki, viszont az NBA nem volt ilyen jószívű és 24 meccsre felfüggesztette. Ilyen hosszú eltiltást, ilyen cselekményért nem adott még a liga, de ahogy Adam Silver NBA-biztos fogalmazott, ennek nevelő célzata is van. A kihagyás mellett évi 915 ezer dolláros fizetéséből 200 ezret elbukik. A sportolót emellett alkoholelvonó kúrára kötelezték, és 80 óra közösségi szolgálatot is teljesítenie kell.

Taylor eddig 11 találkozót hagyott ki, így további 13 meccsen nem játszhat. A 25 éves kosaras amúgy svéd-amerikai állampolgár, Noorköpingben született, de egyetemre már az Egyesült Államokba járt. 2012-ben, a második körben draftolták, első idényében 6,1, a másodikban 8,0 volt pontátlaga. 2013-ban a svéd válogatottban is kosarazott.