Valér
4 °C
8 °C

A címvédővel egy Eb-csoportban a magyar női kosárválogatott

2014.11.29. 17:58

A címvédő Spanyolországgal, továbbá Szlovákiával, Litvániával és Svédországgal találkoznak a társrendező magyarok a jövő júniusi női kosárlabda Európa-bajnokság csoportkörében.

A szombati, budapesti sorsolás előtt az ötödik kalapba sorolt magyar válogatott a D csoportban kapott helyet, melynek küzdelmeit Sopronban rendezik, írja az MTI. 

Farkas Sándor szövetségi kapitány elmondta, tudni lehetett, hogy nincs könnyű ellenfél a magyarok számára, ezzel együtt bizakodva várja a nyitómeccset.

"Két győzelem mindenképp kell a továbbjutáshoz, a 12-ben pedig már bármi előfordulhat. Ne feledjük, hogy egy ötödik helyezéssel már részt vehetnénk a riói olimpiát megelőző kvalifikációs tornán. Bízom a keretben, amely az Eb-ig komoly fiatalításon esik majd át" - mondta a szakvezető.

Turgay Demirel, az európai szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy az Eb-k történetében először lesz két ország a házigazda.

Ezt követően bemutatták az Eb - egyelőre névtelen - kabalafiguráját, majd a közelmúltbeli hírességek közül Iványi Dalma és Béres Tímea, továbbá a győri csapat tavalyi buszbalesetében egyik lábát elvesztő szerb Natasa Kovacevic segítségével kisorsolták a csoportokat.

Az ötcsapatos csoportokból az első három jut tovább a kétszer hat együttest felvonultató középdöntőbe, melynek végén kialakul a negyeddöntő mezőnye.

 A magyar-román közös rendezésű Eb-re - melynek szlogenje "Játssz szívvel" (Play with heart) - 2015. június 11. és 28. között kerül sor. Magyarország 1950, 1964, 1983 és 1997 után ötödik alkalommal rendezhet női Európa-bajnokságot, Románia pedig 1966 után másodszor lesz házigazda.

A csoportok:

      A csoport (Temesvár):

Franciaország, Csehország, Ukrajna, Montenegró, Románia

      B csoport (Arad):

Törökország, Fehéroroszország, Lengyelország, Olaszország, Görögország

      C csoport (Szombathely):

Szerbia, Horvátország, Lettország, Oroszország, Nagy-Britannia

      D csoport (Sopron):

Spanyolország, Szlovákia, Litvánia, Svédország, MAGYARORSZÁG