LeBron leszokott a hintőporról, egyből megy is a játék

2014.12.02. 09:47

A sport világában mindig is túl nagy jelentőséget tulajdonítottak a különböző rituáléknak és babonáknak, így most épp LeBron James meccs előtti hintőporszórós hagyományának is.

A Király még az első clevelandi korszaka alatt szokott rá, hogy a mérkőzés előtt látványosan a levegőbe szór egy kisebb adag hintőport, majd amikor visszatért a Cavaliershez, a rajongói dönthettek egy szavazáson, hogy újra elkezdje-e a szórást.

A válasz igen lett, de a Cavs szezonja nem indult a legjobban, hiszen az első 12 meccsükből csak 7-et nyertek meg, ezért James úgy döntött, hogy ejti a rituálét, hátha úgy jobban megy majd, és így is lett. Az azóta lement három mérkőzésen 25,7 pontot, 5,3 lepattanót, 8,7 asszisztot és 2,3 labdaszerzést átlagolt, ő lett az előző hét legjobbja, de lehet, hogy inkább a sokkal fegyelmezett védekezés áll a titok mögött, sem mint az elhanyagolt hintőporpazarlás.

 
 

I swear I can't wait for this moment again!! #TheLand #PowderFillsTheRoom #StriveForGreatness

LeBron James(@kingjames)張貼的影片 於 張貼

Lassan a Philadelphia 76ersnél is el kellene gondolkodni, hogy milyen babonákkal hagyjanak fel, ugyanis sorban már a 17. vereségüknél tartanak az idei szezonban. Ezzel már csak egyre vannak minden idők legrosszabb kezdésétől, melyet a New Jersey Nets produkált még a 2009-10-es szezon előtt.

A hétfői eredmények

Philadelphia 76ers-San Antonio Spurs 103-109

Washington Wizards-Miami Heat 107-86 

Utah Jazz-Denver Nuggets 101-103 

Los Angeles Clippers-Minnesota Timberwolves 127-101