Teljesen váratlan dolog történt a Lakersszel

2015.01.30. 09:17

Alig bírt egymással a Los Angeles Lakers és a Chicago Bulls az NBA péntek hajnali meccsén, pedig a 9 hónapra kidőlt Kobe Bryant nélkül kiálló Los Angeles-iek hetven másodperccel az utolsó negyed vége előtt még kilenc ponttal vezettek, de a hajrában sikerült leadni az előnyt.

Ezek után nem sokan számítottak arra, hogy a Lakersnek lesz még keresnivalója a ráadásban, a volt csapata ellen játszó bullsos Pau Gasul kosarának is köszönhetően a chicagóiak elléptek, de aztán a hazaiak csak felkapaszkodtak, és 106-106 lett az eredmény.

Jött az újabb hosszabbítás, viszont ezt már a Los Angeles-iek uralták, és végül 123-118-ra nyertek, ezzel kilencmeccses vereségsorozatot szakítottak meg. A húsz pontig és tíz lepattanóig jutó Gasolt amúgy felállva tapsolták a Lakers-szurkolók, először lépett pályára volt csapata otthonában, amióta elment a Bullshoz.

A Lakersnél Jordan Hill huszonhat pontot és tizenkét lepattanót szerzett, a vendégeknél Jimmy Butleré volt a legjobb teljesítmény, harmincöt ponttal zárt. 

Eredmények:

Los Angeles Lakers-Chicago Bulls 123-118 - kétszeri hosszabbítás után

Orlando Magic-Milwaukee Bucks 100-115

Indiana Pacers-New York Knicks 103-82

Memphis Grizzlies-Denver Nuggets 99-69