A világ legunalmasabb kosármeccse

2015.02.04. 10:04

Harmincnyolc éve nem esett ilyen kevés kosár egy meccsen, mint a hétvégén egy alabamai középiskolás bajnokin. A Bibb County csapata 2-0-ra győzte le a Brookwoodot, ezzel is csak negatív csúcsbeállítás történt az amerikai kosárlabdázás történetében.

Az 1977-es év három eseményről marad emlékezetes: a Raiders 32-14-re verte a Vikingset a Superbowlban, Miamiban először esett hó, és a Durham Hillside–Roxboro Pearson leány kosármeccs 2-0-s eredménnyel ért véget.

„Csak az első 30 másodperc volt drámai" – ezzel a vicces felütéssel próbálta tompítani a kritikákat Thad Fitzpatrick, a Brookwood edzője, aki szerint csapata mindent megtett, hogy a 15. másodpercben esett első kosár után fordítani tudjon.

De ez az edző és a szemtanúk szerint a Bibb kosarasai a vezetés után egész egyszerűen nem voltak hajlandóak elhagyni a védelmi zónát, és körömszakadtáig védték az előnyüket.

A Brookwood azt a furcsa taktikát választotta, hogy minden negyed legvégén próbált a kosárba találni. Az persze mindenféleképp döbbenetes, hogy egyetlen kósza labda sem tudta eltalálni pontosan a hazai csapat kosarát.

Mindkét csapat edzője azzal védekezett, hogy nagyon fáradtak voltak a játékosok, hiszen mindkét klubnak az volt a negyedik meccse a héten, a játékosok görcsöltek, lépni is alig tudtak.

A Brookwood még büntetőből sem tudott eredményes lenni, a hazaiak ugyanis nagyon ügyeltek arra, hogy még véletlenül se kövessenek el szabálytalanságot.

A két csapat novemberben találkozott legutóbb egymással, akkor 76 pont esett, a Brookwood 40-36-ra nyert, mindkét klub nagyon jó mérleggel áll, ami azt jelenti, hogy a csapatok a rájátszásban is folytathatják, az iskolai csapatok drukkere szerint egészen biztosan sokkal látványosabban ennél.