Teljes extázis: 30 pontot dobott az utolsó 5 percben

2015.02.26. 19:10

A Florida State Seminolesban kosarazó Xavier Rathan-Mayes élete meccsét játszotta az egyetemi bajnokságban szerda éjjel, gyakorlatilag róla szólt a Miami elleni állami rangadó vége.

A meccsből 4 perc és 39 másodperc volt még hátra, amikor a vendég Seminoles időt kért, mert tizennyolc pontos hátrányban voltak. Rathan-Mayeshez az egyik csapattársa ment oda, hogy óriási szükségük van rá, úgyhogy amint folytatódott a meccs be is kezdett. 

Elképesztő tempóban kezdték meg a felzárkózást, Rathan-Mayes nyolc próbálkozásból dobott hat hárompontost, értékesített nyolc büntetőt, szerzett négy lepattanót és kiosztott öt asszisztot további négy pontja mellett. Extázisban játszott az utolsó percekben, csapattársait is sikerült fanatizálnia, de végül ez is kevés volt ahhaz, hogy nyerjenek. Feljöttek ugyan két pontra, ám a Miami 81-77-re nyerte meg az őrült mérkőzést.

Rathan-Mayes teljesítménye viszont egészen elképesztő volt az utolsó öt percben. Volt olyan szakasz, hogy huszonhat Florida State-pontot dobott zsinórban, és csapata utolsó harminchárom pontjából harmincat ő szerzett. 

Kevesebb mint 5 perc alatt 30 pont

"Nem tudom leírni, hogy mit éreztem. Az arénában egyre nagyobb volt a csend, olyan volt, mintha csak én lettem volna ott a pályán. Soha nem éreztem még ilyet, mintha minden más megszűnt volna körülöttem" - nyilatkozta a fiatal kosaras. 

Az ESPN statisztikájából az is látható, hogyan értékesítette a dobásait. 

Ehhez hasonlót kizárólag középiskolában csinált, akkor ötvenöt pontot szerzett, de ahhoz egy egész mérkőzés kellett. Azt mondta az NBA-ben is csak Klay Thompsontól látott ilyet, a Golden State Warriors-kosaras január végén egy negyed alatt harminchetet szórt a Sacramento Kingsnek.