LeBron James a legbrutálisabb formáját vette elő

2015.02.27. 09:16

Nem volt még ennyire jó meccse LeBron Jamesnek ebben az NBA-szezonban, mint péntek hajnalban a Golden State Warriors ellen, a Cleveland Cavaliers sztárja negyvenkét pontot dobott a rangadón.

Ráadásul emellé még összeszedett tizenegy lepattanót a dupla-duplához, úgyhogy egészen brutális meccse volt a clevelandiekkel. LeBronék a liga egyik legjobb csapata, és legjobb formában lévő játékosa, Stephen Curry ellen újra bizonyította, hogy ott lehetnek a végén az NBA-döntőben, a szezoneleji gyengébb kezdésre lassan már senki nem emlékszik.

A meccset tizennyolc ponttal záró Currynek ráadásul látványosan nem ment tizenkét pontos első negyede után, a meccs után ő is arról beszélt, hogy pont azok a dobások nem mentek be, melyek rutinból mennel általában. Mezőnyből tizenhétszer próbálkozott, öt dobása ment be. 

Azért annyira egyszerű dolga nem volt a Cavsnek, az első félidőben nyolcszor állt egyenlőre a meccs, és tizenkétszer változott, hogy éppen ki vezet, aztán a harmadik negyedben sikerült leszakítani a Warriorst. 

Jamesék nem úszták meg baj nélkül a győzelmet, a huszonnégy pontot szerző Kyrie Irving vállával ugyanis valami nincs rendben, MRI vár rá, nem biztos, hogy játszani tud a Pacers ellen szombat hajnalban. 

Eredmények:

Cleveland Cavaliers-Golden State Warriors 110-99       

Phoenix Suns-Oklahoma City Thunder 117-113 - hosszabbítás után