LeBron 12 év után alapvető szokásán változtatott

2015.03.11. 10:42

Két éve az NBA-döntő hatodik meccsén LeBron James extázisban játszott még Heat-kosarasként, amikor elhagyta nélkülözhetetlen fejpántját. Így játszott tovább, a meccset hosszabbításban nyerték meg, hogy aztán a hetediken bajnokok legyenek a Spurs ellen.

A ma már Cleveland-sztár James a Dallas Mavericks elleni szerda hajnali mérkőzésen a 2003-as újoncszezonja óta először kezdett fejpánt nélkül, de ez nem különösebben befolyásolta a játékát, inkább csak furcsa volt így látni. A Phoenix elleni találkozón már levette egyszer, és nem is rakta vissza, edzője szerint amíg így játszik legjobbja, addig ő sem bánja az új szokást. 

Ugyanis LeBron a meccset huszonhét ponttal és nyolc assziszttal zárt a Dallas ellen, de a Cavs kezdőötösében rajta kívül még hárman szereztek legalább húsz pontot, Mozgov 17  pontos volt. 

James megdöntött még egy franchise-rekordot is, 4207 asszisztjával már ő a legjobb clevelandi ebben a kategóriában is, Mark Price-ot előzte meg. 

A címvédő San Antonio Spurs a gyengén sikerült február után zsinórban hatodik meccsét nyerte, és az is eldőlt a hajnali meccseken, hogy a Los Angeles Lakers már biztosan nem jut be a rájátszásba, nem mintha bárki komolyan számolt volna ezzel. 

Eredmények:

Indiana Pacers–Orlando Magic 118–86

Brooklyn Nets–New Orleans Pelicans 91–111

Dallas Mavericks–Cleveland Cavaliers 94–127

San Antonio Spurs–Toronto Raptors 117–107

Utah Jazz–New York Knicks 87–82

Los Angeles Lakers–Detroit Pistons 93–85