Csúnya tarolás lett a kosaras mentéséből

2015.03.14. 09:37

A legjobb egyetemi csapatok részvételével megkezdődött az NCAA kosárlabdatorna egyenes kieséses szakaszának felvezetése, amit nem véletlenül hívnak March Madnessnek is, ekkor ugyanis már bármi megtörténhet.

A torna Big Ten főcsoporti ágán, a Purdue-Penn State meccsen ezt a szakíró Gregg Doyel saját bőrén tapasztalta, ugyanis pont rossz helyen volt a purdue-s Rapheal Davis mentési kísérleténél. A 196 centis, 96 kilós guard a nagy vetődés közben átrepült az asztalon és magával vitte a földre az Indianapolis Star újságíróját is.

Tartolt a kosaras a Purdue-Penn St. meccsen

A játék közben nem állt meg, de a Purdue szerencséjére a megszerzett labdából nem tudott kosarat szerezni a Penn State, ami végül ki is kapott 64-59-re. A vetődés után majdhogynem újjá kellett építeni a sajtórészleget, de komolyabb kár és sérülés nélkül mindenki megúszta az esetet. Maga Gregg Doyel csak annyit fűzött hozzá, hogy Davis úgy ütközik, mint egy kamion.

Hasonló eset volt egyébként a North Carolina (Michael Jordan egyetemi csapata) és a Virginia meccsén, ahol a UNC-s Brice Johnson szintén a labdáért szaladva került a pályán kívülre. Ő egy ugrással még megmentette a pálya szélén ülő fotósokat, utána viszont már nem tudott megállni, és Duke egyetem sportigazgatójának, Kevin White-nak a nyakában kötött ki.

Az önfeláldozás itt is bejött, ugyanis a UNC ment tovább 71-67-es győzelemmel.