Mindenki retteghet az NBA szakállas szörnyétől

2015.03.24. 08:48

Azok után, hogy pénteken karriercsúcsot jelentő ötven pontot és tíz asszisztot jegyzett, egy vereség után James Harden ugyanolyan brutális formában folytatta a játékot. A Houston Rockets nagyszakállú NBA-sztárja negyvennégy ponttal zárt az Indiana Pacers ellen megnyert meccsen.

Ebből tizenkilencet az utolsó negyedben dobott, a meccset 110-100-re nyerték meg, Harden pedig ebben az idényben nyolcadszor dobott legalább negyvenet, a legjobbkor kezdte meg a hajrázást az MVP-címért. 

A kosaras továbbra is kiválóan büntetőzik, a mérkőzésen 22-ből 21-et dobott be, mezőnyből pedig 20-szor próbálkozott, tízszer sikeresen. 

Ráadásul úgy hozza ezt a félelmetes formát január közepe óta, hogy Dwight Howard sérülés miatt nem játszhat. Az elmúlt két hónapban 27,4 pontot, 6,9 asszisztot, továbbá 6,2 lepattanót átlagolt, és 42,9%-os hatékonysággal dobott. Ha a center visszatér, még veszélyesebb lehet a Rockets, már csak a korábbi statisztikák alapján is. 

Amióta a Rockets kénytelen nélkülözni Howardot, azóta huszonhat meccsükből tizenhetet megnyertek, a következő meccsük a New Orleans Pelicans ellen lesz.  

Egy másik MVP-jelölt, Stephen Curry csapata is menetel tovább, a Golden State Warriors soorzatban hatodik meccsét nyerte meg, most a Washington Wizardsot intézték el. Curry a Warriors legeredményesebbje volt huszonnégy ponttal.

Eredmények:

Indiana Pacers–Houston Rockets 100–110

Brooklyn Nets–Boston Celtics 91–110

New York Knicks–Memphis Grizzlies 82–103

Chicago Bulls–Charlotte Hornets 98–86

Utah Jazz–Minnesota Timberwolves 104–106 – hosszabbítás után

Golden State Warriors–Washington Wizards 107–76