38 évesen került egy lapra Jordannel, Jabbarral

2015.04.23. 10:57

A San Antonio Spurs hosszabbításban verte meg a Los Angeles Clipperst 111-107-re az NBA-rájátszásban, de ez a meccs a texasiak két nap múlva 39 éves kosarasáról, Tim Duncanről szólt. És nem csak azért, mert huszonnyolc pontja és tizenegy lepattanója volt a meccsen.

Duncan lett az ötödik kosaras az NBA-történetében, aki a rájátszásban elérte az ötezer pontot. Az első négy olyan játékos volt, aki korszaka meghatározó figurája volt: a listát Michael Jordan vezeti 5987-tel, a második Kareem Abdul-Jabbarnak 5762 volt, majd Kobe Bryant (5640) és Shaquille O'Neal (5250) jön. 

Amióta Duncan a Spursnél játszik, a csapat egyszer sem maradt le a rájátszásról, ez zsinórban tizennyolc playoff-szereplést jelent. A statisztikái is fantasztikusak, 235 rájátszás-meccsen 23,1 pontot és 11,7 lepattanót átlagolt.

A mostani győzelem után önkritikus volt, a csapattársaitól kért elnézést, mert védekezésben háromszor hibázott, edzője, Greg Popovich viszont azt mondta, időről-időre meglepi, hogy rutinos játékosa mikkel áll elő, és milyen versenyszellem van benne még mindig. 

A 38 éves ötszörös bajnok Duncan valóban nagyszerű kosaras még mindig, ráadásul lehet terhelni, a Spurs legendás hármasából ő töltötte a legtöbb időt a pályán a csütörtök hajnalban megnyert meccsen. Az idén még arra is megvan az esélye, hogy az év legjobb védőjátékosa legyen. 

A párharcban 1-1-re áll a Spurs és a Clippers. A Grizzlies már 2-0-ra áll a Trail Blazersszel szemben, és az Atlanta is ugyanígy a Netsszel. 

Eredmények:

főcsoport-negyeddöntők:

Nyugat:

Los Angeles Clippers-San Antonio Spurs 107-111 - hosszabbítás után

A párharc állása: 1-1

Memphis Grizzlies-Portland Trail Blazers 97-82

A párharc állása: 2-0 a Memphis javára

Kelet:

Atlanta Hawks-Brooklyn Nets 96-91

A párharc állása: 2–0 az Atlanta javára