Térden csúszva bárki verhető az NBA-ben

2015.05.06. 09:13

Az Év Védőjátékosa-választáson csak a hetedik lett Tony Allen, de a Golden State Warriors elleni párharc második meccsén megmutatta a Memphis veteránja, hogy még mindig az egyik legjobb védő az NBA-ben.

A 33 éves Grizzlies-kosaras tanári módon dolgozott a hajrában a Warriors ellen, nagy szerepe volt abban, hogy meg tudják tartani a félidőig szerzett 11 pontos előnyük nagy részét a végéig.

Ezért pedig képes volt négykézláb csúszni is: a harmadik negyedben Klay Thompsontól szerezte meg így a labdát, majd ahogy elterült, indította is a társakat a másik palánk felé. Ráadásul a mérkőzést közvetítő TNT pont őt mikrofonozta be a meccsre, így tökéletesen lehetett hallani, ahogy a földön fekve a „first team all-defense” szavakkal cukkolja a Warriorst, arra utalva, hogy tényleg mennyire jó védő is valójában.

Allen nagy labdaszerzése

Allen az utolsó negyedben is villant egyet, annál nem esett el, így volt ideje egy hatalmas zsákolásra is.

Allen második labdaszerzése

A hétfőn az MVP-címet elnyerő Stephen Curry csak 19 pontig jutott, de még ezzel is ő volt a legeredményesebb a Warriorsban. A meccs előtt jobban ment neki, a szokásos felkészülési rituáléja során az öltözőfolyosóról vágott be egy triplát, de élesben 11 kísérletéből csak 2 sikerült, így ki is kaptak 97-90-re.

A Grizzlies ezzel 1-1-re mentette a párharcot, ahogy az Atlanta Hawks is, ami 106-90-re verte a Washington Wizardsot.