Minden piszkos trükk haszontalan: Harden nagyon nem akart hazamenni

473773366
2015.05.18. 10:14

Hihetetlen, de összezuhant a Los Angeles Clippers az NBA-rájátszásban, hiszen úgy esett ki a főcsoport-elődöntőből a Houston Rockets ellen, hogy négy meccs után 3-1-re vezette a párharcot. Ekkor +68-as volt a pontkülönbsége a sorozatban, de a Rockets rettenetesen összekapta magát, és sorban három remek meccsel fordítani tudott, így 1997 után újra bejutott a főcsoportdöntőbe.

A hetedik, döntő meccs jól példázta a párharcot: míg az elején a Clippersnek jött be szinte minden, a végére a Houston pörgött be annyira, hogy erőből és dühből bármit meg tudtak csinálni, miközben a Los Angelesnek minden apró, piszkos trükköt elő kellett vennie, hátha segít valamit.

Chris Paul is így tett, amikor a büntetőket meglehetősen rosszul dobó centert, Dwight Howardot szemelte ki magának: egyszerűen a hátára ugrott, hogy szabaddobást harcoljon ki.

Paul meglovagolja Howardot

Howard viszont egész jól tartotta magát, nyolc büntetőből négyet bedobott, de az igazi sztár James Harden volt a Houstonnál: egymaga több büntetőt értékesített, mint a teljes Clippers, 31 pontjával pedig a meccs legjobbja lett. Többek között ilyeneket művelt a Clippers-edző Doc Rivers fia, Austin ellen is:

Harden megamágus volt a döntő meccsen

A Rockets a kritikus harmadik harmadot is túlélte: az első félidőben 15 pontos hátrányban is játszó Clippers ekkor feltámadt, és 60-57-nél három pontra is feljött, de Harden nagy sorozatának köszönhetően simán elhúztak újra 8 pontra, majd még messzebb. Végül 113-100-ra nyertek, a főcsoportdöntőben pedig az alapszakasz legjobb csapata, a Golden State Warriors vár majd rájuk, ráadásul sokat nem is pihenhetnek, mert már kedden játszaniuk kell.

Főcsoport-elődöntő, 7. mérkőzés:

    nyugat:

Houston Rockets-Los Angeles Clippers 113-100

    A párharc végeredménye: 4-3 a Houston javára.

A főcsoportdöntők kedden indulnak, nyugaton a Houston Rockets kezd a Golden State Warriors otthonában, keleten a Cleveland Cavaliers nyit szerdán az Atlanta Hawksnál.