Kovacsevics az All Star-gálán tér vissza

2015.06.17. 14:29

A magyar-román közös rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság jövő szombati All Star-gáláján tér vissza a pályára Natasa Kovacsevics, aki a győri csapat 2013-as busztragédiájában elvesztette az egyik lábát.

A szövetség honlapjának tájékoztatása szerint a különleges mérkőzésre az Eb-elődöntők napján kerül sor a budapesti Syma-csarnokban 18 órakor. A találkozó díszvendége a speciális protézissel pályára lépő szerb Kovacsevicslesz, aki a tervek szerint mindkét csapatban szerepel majd.

Az európai szövetség olyan hírességeket vár a gálára, mint az olasz Dino Meneghin vagy a litván Arvydas Sabonis, de várhatóan szerepet kap majd Victor Ponta román miniszterelnök is. Magyar részről a szervezők Dávid Kornélt, Béres Tímeát, Kiss Lenkét, Balogh Juditot és Károlyi Andreát hívták meg.

Kovacsevics - több csapattársával együtt - 2013. szeptember 7-én sérült meg súlyosan, amikor a győri együttest egy soproni mérkőzésre szállító autóbusz Kapuvárnál személyautóval ütközött. A balesetben Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen meghalt, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban vesztette életét. (MTI)