Ezrek előtt hatódott meg a német kosárikon

2015.09.11. 17:31

A német kosárlabda-válogatott a várakozáson alul szerepelt az Európa-bajnokságon, így egy győzelem és három vereség után nem folytathatta a csoportmeccsek után. Ez az eredmény Dirk Nowitzkinek is a búcsút jelenti, a legismertebb német kosaras őrjöngő ezrek előtt vonult vissza a válogatottságtól.

A németek kikaptak a törököktől és az olaszoktól, és egyetlen esélyük maradt a továbbjutásra, a nagyon erős spanyolokat kellett volna megverniük. 76-77-re kikaptak drámai végjátékban. A 74-77-nél három szabaddobáshoz jutottak, Schröder az első kettőt be is dobta, de a harmadikat elhibázta, és már nem volt több idő pontot szerezni.

A mérkőzés végén Nowitzki, aki a Dallas Mavericksszel már NBA-döntőt is nyert, és minden idők legjobb német kosarasának tartanak, egyedül sétált a pálya közepére. A berlini aréna több ezer nézője álló ovációban részesítette a centert, aki nem is bírt érzelmeivel, elsírta magát.

Nowitzki 2011 után tért vissza a válogatottba, szeretett volna kijutni a riói olimpiára Németországgal. 1997 óta játszott a válogatottal, legnagyobb sikerét a 2002-es vb-n érte el, bronzérmes lett. 2005-ban Európa-bajnokságon lett második. Mindkét tornán kiérdemelte az MVP-címet.