Három nappal az NBA-szezon előtt halt meg a Minnesota legendája

GettyImages-467297054
2015.10.26. 11:46

60 éves korában, vasárnap meghalt Flip Saunders, a Minnesota Timberwolves vezetőedzője és klubigazgatója, közölte a csapat. Saundersnél, akinek részesedése is volt a csapatban, júniusban fedezték fel, hogy Hodgkin-limfómája van, ami miatt szeptember óta kórházban ápolták. Idén biztosan nem ő vezette volna a csapatát.

Saunders a 2000-es évek elejének meghatározó alakja volt, amikor megváltoztatták a védekezésre vonatkozó szabályokat az NBA-ben, ő volt az egyik első edző, aki kiterjedt zónavédekezésre állította át csapatát. Vele lett esélyes a Kevin Garnettre építő Timberwolvesból az ezredfordulón, és a veterán játékos részben miatta is tért vissza Minnesotába, hogy segítsen az újabb csapatépítésben.

A veterán erőcsatár megható módon búcsúztatta a karrierje során 654 győzelemig jutó Saunderst:

Forever in my heart....

Posted by Kevin Garnett on Sunday, October 25, 2015

A 60 éves Saunders egyetemi csapatok mellett kezdte edzői karrierjét, a Timberwolves élére 1995-ben került, ahol 2005-ig dolgozott. Ezután három szezont a Detroit Pistonsnál, majd újabb hármat a Washington Wizardsnál töltött, a Timberwolveshoz pedig 2014-ben tért vissza.

A legjobb szezonja 2005-06-ban volt a Detroittal, amikor 64-18-cal zártak az alapszakaszban, abban a szezonban, ahogy 2004-ben is ő vezette az NBA All-Star meccsén az egyik csapatot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport