Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Megcsinálták az NBA-ben, ami még Jordanéknek sem sikerült

GettyImages-477773938
2015.11.25. 08:32

Az NBA-ben címvédő Golden State Warriors nagy rekordot állított fel: a kosárbajnokság történetének első olyan csapata lett, ami tizenhat győztes meccsel kezdett egy idényt.

Eddig az 1948-49-es Washington Capitols és az 1993-94-es Houston Rockets tartotta a csúcsot 15-15 győztes meccsel. A Warriorsnak a Los Angeles Lakers elleni győzelem kellett, hogy egyedüliként legyen rekorder, és ez nagyon simán ment is szerda hajnalban: 111-77-re nyertek.

A címvédő legeredményesebbje megint Stephen Curry volt, most huszonnégy pontnál és kilenc assisztnál állt meg, de amikor már biztos volt az előny, akkor leültették, hogy pihenjen. "Mindig különleges, ha olyan dolgot érünk el, amit még senki korábban. Azért mind a 82 alapszakasz-meccsen nem fogunk dominálni" - mondta Curry a rekordról. 

A Golden State könnyen elmehet húsz győztes meccsig is, mivel a Phoenix Suns, a Sacramento Kings, a Utah Jazz és a Charlotte Hornets jön nekik, egyik sem egy félelmetes ellenfél. 

A másik oldalon Kobe Bryant élete egyik legrosszabb meccsét játszotta: 14 mezőnykísérletéből mindössze egyetlen ment be, a meccs végéig négy pontot szerzett.