Mégiscsak jó valamire a Lakers

2016.01.29. 09:44

A Los Angles Lakers 2015-16-os szezonja egyetlen dologról szól: az idény végén visszavonuló Kobe Bryant búcsúztatásáról, és úgy tűnik, hogy ebbe kezd teljesen beletörődni a keret, és már nem is csinálnak úgy, mint akiket érdekel, ha kikapnak.

Meglepetések az All Star-keretekben

Csütörtök este kihirdették az All Star-csapatok kereteit is, amivel biztossá vált, hogy 1997 óta először rendezik meg a gálát úgy Dirk Nowitzki és Tim Duncan közül egyik sem lesz ott.
Nyugat – kezdők: Stephen Curry (Golden State Warriors), Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), Kawhi Leonard (San Antonio Spurs), Kevin Durant (Oklahoma City Thunder).
Nyugat – cserék: Draymond Green, Klay Thompson (Golden State Warriors), DeMarcus Cousins (Sacramento Kings), James Harden (Houtons Rockets), LaMarcus Aldridge (San Antonio Spurs), Chris Paul (Los Angeles Clippers), Anthony Davist (New Orleans Pelicans).

Kelet – kezdők: LeBron James (Cleveland Cavaliers), Kyle Lowry (Toronto Raptors), Dwyane Wade (Miami Heat), Paul George (Indiana Pacers) és Carmelo Anthony (New York Knicks)

Kelet – cserék: DeMar DeRozan (Toronto Raptors), Jimmy Butler (Chicago Bulls), Andre Drummond (Detroit Pistons), Chris Bosh (Miami Heat), John Wall (Washington Wizards), Paul Millsap (Atlanta Hawks), Isaiah Thomas (Boston Celtics)

Csütörtök este a Chicago Bulls volt az ellenfelük, Jimmy Butlerék pedig nem nagyon törődtek azzal, hogy széppé tegyék Bryant utolsó szezonját, sőt, egészen félelmetes dolgokat műveltek. A legszebb támadásukban Butler egy labdaszerzéssel volt benne, majd a csodát Derrick Rose és E'twaun Moore hozták össze.

A leindítást Rose vezette fel, aztán a teljesen tanácstalanul rohangáló Lakers-játékosok között hát mögött passzolt Moore-nak, aki végül négy ellenfél között húzta be a kosarat.

A meccs persze nem múlt el búcsúzkodás nélkül, Kobe-t egykori lakerses csapattársa, Pau Gasol ölelgette nagy szeretettel a kezdés előtt, a kedveskedésnek viszont itt vége is volt – a spanyol center 21 ponttal vette ki részét a a Bulls 114-91-es győzelméből.

Eredmények:

Toronto Raptors-New York Knicks 103-93

Indiana Pacers-Atlanta Hawks 111-92   

Washington Wizards-Denver Nuggets 113-117  

Memphis Grizzlies-Milwaukee Bucks 103-83

New Orleans Pelicans-Sacramento Kings 114-105  

Los Angeles Lakers-Chicago Bulls 91-114